26 Kasım 2011 Cumartesi

Patlıcan Kebap


Ziya Sark'ta yenilir. Bu biiir.
Simdi bunun da bir adabı vardır. Evet, tıpkı rakı adabı gibi. Afferin sevgili okur, iyi hatırlattın. Daha çok bir rituel de diyebiliriz.
lavaş ekmeği
Patlıcan alınır ve büyük bir sabırla, kabukta et bırakmayacak şekilde soyulur. Kabuğuyla yemeye çalışan bir hayvan varsa masada, kalkın, boş bir masaya geçin.
Kabukları soyduktan sonra, eline bir parça lavaş ekmeği alırsın, damadın gelini nazikçe yatağa yatırması gibi patlıcanı lavaşın üzerine nazikçe yatırırsın. Patlıcanı löp diye lavasın üstüne koyan bir hayvan varsa masada, kalkın, boş bir masaya geçin.
Sonra onu, çatalla bir güzel ezin. Sonra da eti ezilmiş patlıcanın üzerine koy. Ete nazik olmaya gerek yok. Patlıcan kadar narin ve duygu yüklü değildir.
koyun götüne çiçek
Sonra, hatunun kulağına çiçek takar gibi ya da kasabın koyun götüne çiçek takması bir iki parça domatesi de bu takıma ilave edersin.
Sonra lavaşı, çeyizlik hazırlayan genç kız edasıyla sarıp sarmalarsın. gerisini biliyorsun.
 

1 yorum:

darkoceansss dedi ki...

birşeyi de abartma, tamam biliyorum patlıcan delisisin ama böyle de anlatılmaz ki, insan kelimeleri daha özenle seçer, sen bu kelimelerle bu patlcanı tavlayamazsın, piiiiiiiiiiiii:))

not: adamı böyle ters köşe ederler, naberrrrrrr:)